FacebookTwitterDiggLinkedinRSS Feed

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Η γνώση είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας για τη νέα χρονιά, καθώς ανοίγει νέες προοπτικές σε σύγχρονα και δυναμικά πεδία.

 

 

Αυτή ακριβώς είναι η φιλοδοξία που έχει το  Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης το οποίο προσφέρεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και είναι μοναδικό στο είδος του.  

Το  πρόγραμμα ήδη έχει δεχτεί τους πρώτους φοιτητές κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου του 2018. Η νέα προκήρυξη αφορά την εισδοχή φοιτητών στο πρόγραμμα από το Φεβρουάριο του 2018 και διαρκεί μέχρι και την Παρασκευή 13/1/2018.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής καθώς επίσης και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν και να πιστοποιηθούν ή εργάζονται ήδη ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων ή/και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε μια σειρά φορείς όπως ενδεικτικά είναι οι ακόλουθοι:

  •     Φορείς αρχικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Τμήματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και εκπαίδευσης επιχειρήσεων, Σχολές Μαθητείας Παραγωγικών Υπουργείων, κ.λπ.).
  •     Φορείς που παρέχουν προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης σε ενήλικες ή ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΚΔΒΜ-Κέντρα δια βίου Μάθησης στους δήμους ή ιδιωτικά, ΚΕΕ-Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΜΚΟ-Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, κ.λπ.).
  •     Φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης που συνδυάζουν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό (Μουσεία, Πινακοθήκες, Πολιτιστικά Ιδρύματα, Βιβλιοθήκες, κ.λπ)

Επίσης το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε δομές αρχικής τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης όπως είναι τα ΕΠΑΛ και οι ΕΠΑΣ, ή σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων διευρύνοντας το πεδίο των γνώσεών τους αλλά και των πιθανών επαγγελματικών τους ενασχολήσεων (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Δημόσια ΙΕΚ, Πρόγραμμα 18ΑΝΩ, κ.λπ.).

Χορηγούμενος Τίτλος

Οι φοιτητές με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους θα αποκτούν επίσημο μεταπτυχιακό τίτλο από τα δύο συνεργαζόμενα πανεπιστήμια. Ο χορηγούμενος τίτλος θα είναι στην ελληνική γλώσσα και θα αναφέρεται ως Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».


Σκοπός Προγράμματος

το ΠΜΣ αποσκοπεί στην παροχή μεταπτυχιακών σπουδών υψηλού επιπέδου και, κατά συνέπεια, στην παροχή των κατάλληλων εκείνων εφοδίων που θα δώσουν στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τη δυνατότητα αφενός μεν να ακολουθήσουν επιστημονική σταδιοδρομία στο χώρο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (αρχικής και συνεχιζόμενης) συνεχίζοντας τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο με ερευνητικές/ακαδημαϊκές προοπτικές, αφετέρου δε να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο αυτό ανταποκρινόμενοι στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες παροχής εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο των αντίστοιχων εκπαιδευτικών δομών και προγραμμάτων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του εξ αποστάσεως κοινού Προγράμματος των Πανεπιστημίων Λευκωσίας και Πελοποννήσου;

•   Σπουδάζεις στο δικό σου χώρο και χρόνο χωρίς την ανάγκη μετακινήσεων και άρα εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο και χρήμα.
•   Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών που θα αποκτήσεις δεν χρειάζεται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ.
•   Δεν χρειάζεται να έχεις εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις. Η απλή καθημερινή χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου αρκεί.
•   Έχεις συνεχή υποστήριξη στις σπουδές σου με άρτια δομημένο ανά εβδομάδα εκπαιδευτικό υλικό και πλάνο μελέτης αλλά και συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση τόσο από το ακαδημαϊκό όσο και από το διοικητικό προσωπικό των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων.
•   Προσδιορίζεις εσύ την κατανομή του κόστους των σπουδών σου στο χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που επιλέγεις κάθε εξάμηνο (σύμφωνα με το σύστημα που υιοθετεί και το ΕΑΠ). Το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί σε διάστημα από τρία έως επτά εξάμηνα.
 
Επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα μας!

Προσθήκη νέου σχολίου

Στο ekpaideytikos.gr ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ekpaideytikos.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εγκύκλιοι

Εγγραφή στο Newsletter

 

Ιστοσελίδες

Πολυδιαβασμένα

 Copyright © 2018 ekpaideytikos.gr με την υποστήριξη της