FacebookTwitterDiggLinkedinRSS Feed

2o Διεθνές Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι, Πρακτικές»

To Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία», με θέμα: Χώροι, Λόγοι, Πρακτικές

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 28-29 Νοεμβρίου 2017, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να λειτουργήσει ως μία δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής θεωρητικών θέσεων, ερευνητικών πορισμάτων και καλών πρακτικών, σε σχέση με το πώς ο Γραμματισμός, ως ευρεία έννοια, πρακτική και αντικείμενο παιδαγωγικής, (επανα)προσδιορίζεται σε σύγχρονα θεσμικά/εξωθεσμικά πλαίσια, και, γενικότερα, εντός ευρύτερων κοινωνικο-πολιτικών και ιστορικών συγκειμένων. Ως εκ τούτου, το Συνέδριο στοχεύει να ενδιατρίψει στις διάφορες πτυχές και εκφάνσεις του Γραμματισμού και να αναδείξει συναφή με αυτές ζητήματα.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς/ διδακτορικούς φοιτητές/φοιτήτριες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές/ερευνήτριες, εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων φορέων και οργανισμών, με έμπρακτο ενδιαφέρον ή και δραστηριοποίηση για τον γραμματισμό και την εκπαίδευση στη γλώσσα και τον γραμματισμό.

Ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο με προφορικές ανακοινώσεις, με ανάρτηση αφισών, με συμπόσια και με εργαστήρια, στη βάση των πιο κάτω θεματικών:

- Γλώσσα, Γραμματισμός και Διδακτικές Πρακτικές
- Αναδυόμενος Γραμματισμός και Πρώτη Σχολική Εκπαίδευση (εντός-εκτός σχολείου)
- Γραμματισμός, Αναλυτικά Προγράμματα και Εκπαιδευτική Πολιτική
- Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών και Γραμματισμός
- Πολυγραμματισμοί, Πολυτροπικότητα και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας
- Διγλωσσία, Πολυγλωσσία, και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
- Γραμματισμός, Κοινωνικές Πρακτικές και Άτυπη Εκπαίδευση
- Γραμματισμός και Λογοτεχνία
- Ερευνητικές/Θεωρητικές Προσεγγίσεις στη Μελέτη της Γλώσσας και του  Γραμματισμού

Βασικοί ομιλητές/ομιλήτριες σε κεντρικές εισηγήσεις στο Συνέδριο θα είναι οι:
- Adam Lefstein, Professor, Ben-Gurion University of the Negev
- Kate Pahl, Professor, The University of Sheffield
- Vally Lytra, Senior Lecturer, Goldsmiths, University of London

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 300 άτομα περίπου και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες για εγγραφή παρακολούθησης του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν αργότερα, στον ιστοχώρο του Συνεδρίου: http://www.pi.ac.cy/literacy/gr.

Δήλωση για συμμετοχή στο Συνέδριο με ανακοινώσεις/αφίσες/συμπόσια/εργαστήρια

Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις ή αφίσες ή συμπόσια ή εργαστήρια στο Συνέδριο μπορούν να υποβάλουν περίληψη της πρότασής τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2017, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στα ειδικά έντυπα, που βρίσκονται στον ιστοχώρο του Συνεδρίου: http://www.pi.ac.cy/literacy/gr. Οι περιλήψεις θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι περιλήψεις/εισηγήσεις για ανακοινώσεις ή αφίσες ή συμπόσια ή εργαστήρια θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου και τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους θα αποσταλούν, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Όσοι/ες επιθυμούν να συμπεριληφθεί η εργασία τους στα Πρακτικά του Συνεδρίου θα πρέπει, μετά την έγκριση της περίληψης/εισήγησης, να υποβάλουν το πλήρες κείμενο μέχρι τις 20 Noεμβρίου 2017. Το πλήρες κείμενο, στη συνέχεια, θα περάσει  από διαδικασία επαναξιολόγησης και τα αποτελέσματα θα αποσταλούν, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμπερίληψη των εργασιών στα Πρακτικά του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν αργότερα, στον ιστοχώρο του Συνεδρίου: http://www.pi.ac.cy/literacy/gr. Σημειώνεται ότι στα Πρακτικά του Συνεδρίου θα συμπεριληφθούν μόνο εργασίες που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο.


Σπύρος Σοφοκλέους
Συντονιστής Ομάδας Εργασίας Ελληνικών Δημοτικής Εκπαίδευσης
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου
Τ: 00357 22 402485 , emαil: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Στο ekpaideytikos.gr ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ekpaideytikos.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Εγκύκλιοι

2η ανακοινοποίηση του τελικού αξιολογικού πίνακα εκπαιδευτικών προς απόσπαση στο εξωτερικό για το 2017-18
Οκτωβρίου 21, 2017
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) σε Κέντρα ή/και δομές Φιλοξενίας Προσφύγων 2017-18
Σεπτεμβρίου 22, 2017
Προσλήψεις 227 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το σχολικό έτος 2017-2018
Σεπτεμβρίου 19, 2017
Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) σε Κέντρα ή/και δομές Φιλοξενίας Προσφύγων
Σεπτεμβρίου 07, 2017
Προσλήψεις 5.583 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας στην ΕΑΕ για το 2017-18
Σεπτεμβρίου 06, 2017

Εγγραφή στο Newsletter

 

Ιστοσελίδες

 Copyright © 2017 ekpaideytikos.gr με την υποστήριξη της