• Νέα
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  5
  • Ανακοινώσεις
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   38
  • Άρθρα
    
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   263
  • Ψυχολογία

   Μία νέα στήλη η οποία είναι απαραίτητη για να διαχωρίσουμε το πολύ ευαίσθητο περιεχόμενο των θεμάτων της ψυχολογίας από το υπόλοιπο ενημερωτικό περιεχόμενο του ekpaideytikos.gr

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   91
 • Διαφήμιση
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  6
 • About
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  3
 • Επίμορφωση
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Εγκύκλιοι
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  0
 • Τάδε έφη ...

        Μία ενότητα του " Εκπαιδευτικού " που ακούγοντας την επιθυμία σας για ένα βήμα έκφρασης μέσα από τις σελίδες του, δημιούργησε αυτό το κομμάτι όπου μπορούμε όλοι μας να δημοσιεύσουμε τις απόψεις μας, τις ιδέες μας, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας γύρω από τη δουλειά μας και όχι μόνο.
        Θα δημοσιεύονται άρθρα συναδέλφων, και θα αναδημοσιεύονται και άρθρα ποικίλων πηγών που θα στέλνετε και τα οποία κρίνετε εσείς ότι θα έπρεπε να τα διαβάσουν οι συνάδελφοι.      
        Περιμένουμε την συμμετοχή σας και τα άρθρα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας μας.


  Καταμέτρηση Άρθρων:
  81
 • Επικοινωνία
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Προβολή Scroller
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Οι δικοί μας άνθρωποι
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  10
 • Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

        Με αφορμή το κοινό μάς ενδιαφέρον και κατευθυντήρια εκπαίδευση στην Συστημική – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε επαγγελματικά και να δημιουργήσουμε ένα  Κέντρο, που θα εστιάζει στη Πρόληψη εν μέσω Σεμιναρίων αλλά και στην Συμβουλευτική παρέμβαση. Ασπαζόμενοι την φιλοσοφία της Συστημικής Θεραπείας του “σχετίζομαι άρα υπάρχω”, βλέπουμε το άτομο ως το κέντρο και μετέπειτα ως σύνθεση, διαχειριζόμαστε τα θέματα που προκύπτουν στο “εδώ και τώρα” και επικεντρωνόμαστε στο ΠΩΣ να αντιμετωπίσουμε το “προβλήμα” μέσα από το ουσιαστικό αίτιο. Στόχος μας είναι εν μέσω της Συμβουλευτικής  να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στις σχέσεις τις οποίες το κάθε άτομο είναι εμπλεκόμενο ώστε να έχει μια “λειτουργική” καθημερινότητα και στην ουσία μια “λειτουργική” ζωή.

        H υπαρξιακή προσέγγιση αναγνωρίζει την συμβολή του ασυνείδητου, των ενστίκτων που διέπουν την ανθρώπινη φύση, των γεγονότων του παρελθόντος που επηρεάζουν τον άνθρωπο σε όλα τα στάδια ανάπτυξης, αλλά και την επιρροή κοινωνικών και πολιτισμικών παραγόντων στην προσπάθεια του ανθρώπου να αυτονομηθεί και να διαφοροποιηθεί από το κοινωνικό σύνολο. Απορρίπτει όμως την πεποίθηση ότι οι συνθήκες αυτές είναι ικανές να προκαθορίσουν την ανθρώπινη φύση. Αντίθετα ο υπαρξισμός βασίζεται στην πεποίθηση ότι όποιες και να είναι οι επικρατούσες συνθήκες στη ζωή μας, η ελευθερία να επιλέξουμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε και τι θα επιλέξουμε να κάνουμε σε σχέση με αυτές είναι επιλογή μας. Και η επιλογή αυτή μας δεσμεύει και με την ευθύνη που εκπίπτει από τις επιλογές μας και τις πράξεις μας.

        Με βάση τις παραπάνω αρχές, η υπαρξιακή προσέγγιση ενθαρρύνει τους πελάτες να αναγνωρίσουν ότι δεν είναι έρμαια των καταστάσεων, αλλά ότι υπάρχουν εναλλακτικές δράσεις που μπορούν να επιλέξουν και να βαδίσουν σύμφωνα με αυτές. Η αρχή για να επιτύχει κανείς να πάρει τη ζωή στα χέρια του γίνεται με το να συνειδητοποιήσει πως η παθητική στάση και η αποδοχή των συνθηκών της ζωής του ως δεδομένες και μη αναστρέψιμες είναι ο λόγος που τον κρατάει μακριά από την επιλογή να βρει το δικό του νόημα και τις δικές του αξίες. Όχι όπως αυτές τους δόθηκαν προκατασκευασμένες από άλλους, αλλά όπως οι ίδιοι θέλουν να τις συνθέσουν. Υπαρξισμός είναι η ελευθερία και η επιλογή να ζήσει κανείς τη ζωή του όπως την θέλει και η συνειδητοποίηση και αποδοχή της ευθύνης που συνοδεύει μια ύπαρξη με ουσία.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Ευ Ζην tips

        Μία νέα ενότητα του " Εκπαιδευτικού " που ακούγοντας την επιθυμία σας για περιεχόμενα που μας αφορούν κυρίως ως ανθρώπους που θέλουμε να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, δημιούργησε αυτό το κομμάτι όπου μπορούμε όλοι μας να βρούμε, στα άρθρα της στήλης, κομμάτια του χαρακτήρα μας τα οποία αναγνωρίζουμε πως είτε χρειάζονται βελτίωση είτε αλλαγή.

        Στην στήλη "Ευ Ζην tips" θα δημοσιεύονται άρθρα τα οποία θα αφορούν περισσότερο την ανθρώπινη κι όχι τόσο την επαγγελματική - εκπαιδευτική πλευρά των αναγνωστών μας. Θα δημοσιεύονται άρθρα ποικίλων πηγών που μπορείτε κι εσείς να μας προτείνετε επικοινωνώντας με την ιστοσελίδα ή απλά στέλνοντας μας ένα λινκ προς το άρθρο που σας άρεσε.      
        Καλή ανάγνωση !!!


   

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  19

Εγγραφή στο Newsletter

 Copyright © 2020 ekpaideytikos.gr με την υποστήριξη της